Dell stelt aandeelhoudersstemming uit

De vergadering die beslist of Dell van de beurs verdwijnt werd al na tien minuten opgeheven. Michael Dell krijgt een kleine week extra om lastige aandeelhouders te overtuigen.

De vergadering die beslist of Dell van de beurs verdwijnt werd al na tien minuten opgeheven. Michael Dell krijgt een kleine week extra om lastige aandeelhouders te overtuigen.

18 juli werd geen D-day voor het Texaanse computerbedrijf. Volgens de Financial Times wordt de aandeelhoudersvergadering uitgesteld tot volgende woensdag (donderdagavond Belgische tijd). Dat moet ceo Michael Dell meer tijd geven om aandeelhouders te overtuigen om zijn bod van 24 miljard dollar te aanvaarden.

Michael Dell wil samen met Silver Lake Partners het bedrijf van de beurs halen met het oog op langdurige transformaties. Maar activist-investeerder Carl Icahn, die acht procent van het bedrijf bezit, vindt dat de oprichter en ceo met meer geld over de brug moet komen. Daarbij speculeerde hij zelf over een nieuwe ceo en een eigen overnameplan.

Aanvankelijk leken de uitspraken van Icahn weinig invloed te hebben. Zo zei de raad van het bedrijf dat zijn plannen weinig realistisch waren. In een interview met Data News zei Chief Commercial Officer Steve Felice recent nog dat hij alle vertrouwen had in een goede uitkomst. Maar die situatie ligt nu anders. Zodanig dat Michael Dell van de raad van bestuur extra tijd krijgt om tegenstanders te overtuigen.

Ook die beslissing zelf kreeg volgens de Financial Times kritiek. Zo komt er van bepaalde aandeelhouders de kritiek dat de oprichter een voorkeursbehandeling krijgt en dat de stemming, die mogelijk zou zijn uitgedraaid op een weigering, had moeten doorgaan.

Mocht de verkoop van Dell aan Michael Dell en Silver Lake Partners niet doorgaan, dan is de kans groot dat de topman, meestal samen met enkele topmensen, het bedrijf zal verlaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content