Dell-tablets voor Wit-Gele Kruis

Het Wit-Gele Kruis gaat tablets inzetten voor de rondes van zijn tweeduizend verpleegkundigen.

Het Wit-Gele Kruis gaat tablets inzetten voor de rondes van zijn tweeduizend verpleegkundigen.

Het gaat om de Dell Latitude 10, een 10,1 inch tablet op Windows 8. In totaal koopt de organisatie 2.400 exemplaren van RealDolmen. 900 voor Vlaams-Brabant en 1.500 voor Limburg. Het tabletproject krijgt de naam Caroline mee, afgeleid van de woorden ‘care online’.

De integratie doet het Wit-Gele Kruis zelf. “We hebben de software zelf ontwikkeld,” legt IT-manager Steven De Block uit. “De belangrijkste app is het elektronisch verpleegdossier. Daar krijgen de verpleegkundigen info over de ronde die ze moeten doen, welke patiënten ze bezoeken en welke zorgen ze daar moeten uitvoeren,” licht De Block toe. “Ze kunnen de verschillende taken ook afvinken en opmerkingen toevoegen. Het is dus een echt werkinstrument voor de verpleegkundigen.”

De zorgorganisatie heeft al een maand een test lopen met tachtig toestellen. “Vanaf deze week starten we met de uitrol en we verwachten dat dit binnen drie maanden rond zal zijn.” In totaal gaat het om een investering van twee miljoen euro die wordt afgeschreven over vijf jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content