Dell wordt van de beurs gehaald

De raad van bestuur van Dell vergadert op dit moment over het plan om de computerfabrikant van de beurs te halen. Het nieuws zou vandaag voorbeurs bekend worden gemaakt.

Michael Dell lijkt er dan toch in geslaagd om zijn bedrijf van de beurs te halen. Volgens berichten in de Amerikaanse financiële pers vergadert de raad van bestuur van Dell momenteel over de deal die in totaal 23 miljard dollar waard is. Microsoft zou 2 miljard dollar in het nieuwe Dell stoppen. Ook investeringsbedrijf Silver Lake Partners zou 1 miljard betalen. Michael Dell draagt uit zijn persoonlijke vermogen 700 miljoen bij. Michael Dell heeft nu al 15,7 procent van de aandelen in handen, met een geschatte waarde van 13,6 miljard dollar. Een consortium van vier banken betaalt de resterende 15 miljard. Volgens financieel persagentschap Bloomberg is het de grootste buy-out in de technologiesector sinds 2008. Het nieuws wordt naar alle waarschijnlijkheid bekend gemaakt vlak voor het openen van de Amerikaanse beurzen om 15 uur onze tijd.


Als Dell in private handen komt, kan het de beurs verlaten zodat de prestaties niet langer wordt afgetoetst door publieke aandeelhouders. De overname moet helpen het bedrijf weer op de rails te krijgen. De pc-fabrikant, die wereldwijd de derde positie bekleedt, heeft last van de krimpende pc-markt door de concurrentie van tablets en smartphones. Vorig jaar verloor Dell bijna een derde van zijn beurswaarde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content