Den Haag begint dit jaar al met uitrol 5G

. © .

Den Haag wil de eerste Nederlandse stad worden met het supersnelle mobiele netwerk 5G. Daarvoor slaat de gemeente de handen ineen met T-Mobile.

Het telecombedrijf begint dit jaar al met de uitrol van de eerste locaties met een 5G-verbinding. In de eerste fase werkt T-Mobile vooral aan oplossingen voor de logistiek en industrie, denk aan het bieden van zeer lokale verkeers- en parkeerinformatie. In 2020 moet Den Haag volledig over gaan op de razendsnelle internetverbinding. Eerder kondigde Appeldoorn aan om in 2021 een volledig werkend 5G-netwerk op te zetten.

De keuze voor Den Haag is geen toeval gezien ook het Nederlandse hoofdkantoor van T-Mobile er ligt. Welke frequenties T-Mobile voor de uitrol gebruikt is niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om banden die het bedrijf nu al gebruikt voor de bestaande netwerken.

In Nederland heeft de veiling van de 5G-frequenties nog niet plaatstgevonden en naar alle waarschijnlijkheid zal dit ten vroegste in 2020 gebeuren.

5G-internet biedt meerdere verbeteringen ten opzichte van voorganger 4G. Zo beschikt de verbinding over een hogere snelheid en kunnen er veel meer toestellen aan het netwerk worden gekoppeld. Ook zou 5G voor een veel stabielere en betrouwbare connectie zorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content