Descartes neemt Belgische Routing International over

© Belga Picture
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Descartes, gespecialiseerd in ‘mobile resource management’, neemt het Belgische Routing International over voor 3,3 miljoen euro.

Descartes, gespecialiseerd in ‘mobile resource management’, neemt het Belgische Routing International over voor 3,3 miljoen euro.

Descartes wil via de acquisitie haar Mobile Resource Management (MRM) 2.0 productaanbod vervolledigen. Routing International is sinds 1990 gespecialiseerd in de optimalisatie van rittenplanning voor organisaties met een intensieve distributie activiteit. Descartes wil die technologie gebruiken om de bestaande producten te verrijken met geoptimaliseerde algoritmen, verregaande geocodering, ondersteuning bij structurele files en het complex beheer van compartimenten in de voedingsindustrie en de petroleumindustrie. ‘WinRoute’ – het vlaggenschip van Routing International – zal integraal deel uitmaken van het MRM 2.0 productaanbod van Descartes.

Het Amerikaanse Descartes legt voor de overname in totaal 3,3 miljoen euro op tafel. Door de acquisitie krijgt Descartes er meteen ook de 200 Europese klanten van Routing International bij. Routing International heeft haar hoofdzetel in Brussel met kantoren in Nederland, Frankrijk en Spanje. In totaal telt het ongeveer 22 medewerkers. Overigens zijn beide bedrijven lang geen onbekenden voor elkaar. Daniel Verougstraete, vice president emea bij Descartes is de vroegere ceo van Routing International.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content