Descartes tussen de lakens met Dexx

Het Amerikaanse Descartes, dat software-as-a-service-diensten (SaaS) levert voor de logistieke sector, heeft het Leuvense Dexx overgenomen.

Het Amerikaanse Descartes, dat software-as-a-service-diensten (SaaS) levert voor de logistieke sector, heeft het Leuvense Dexx overgenomen.

Descartes, dat ook een vestiging in Waterloo heeft, betaalt 1,4 miljoen euro voor Dexx. Dat is een Belgische specialist in de transmissie van Europese douanegegevens en een provider op het vlak van logistieke gegevensuitwisseling.

Dexx’ douaneproducten helpen verladers, vrachtvervoerders en luchtvrachtmaatschappijen met het verwerken en indienen van douanedossiers en de bijhorende uitwisseling van berichten bij diverse douane-overheden. Naast zijn diensten op het vlak van douanegegevens, beheert Dexx ook het Brucargo Community System (BCS), dit is het cargo community systeem (CCS) voor informatieuitwisseling binnen Brussels Airport.

Dexx koppelt voortaan zijn lokale expertise aan Descartes’ Global Logistics Network. “In het vooruitzicht van vernieuwde Europese regelgeving die de elektronische melding oplegt van de vervoerde inhoud van een voertuig, vliegtuig of schip aan de douane vóór zijn aankomst aan de grens, zagen we de kans om een belangrijke rol te vervullen binnen deze markt,” aldus Johan Deckx, voorzitter van Dexx, in een persbericht.

Descartes draaide in boekjaar 2008 een omzet van 59,1 miljoen dollar met 350 mensen wereldwijd.

Partner Content