Destiny gaat voortaan zelf zijn netwerksnelheid regelen

© Thinkstock

Destiny gaat zelf de doorvoersnelheid op zijn glasvezelnetwerk regelen en verhoogt deze meteen naar 10 Gbps. Al is het de bedoeling om op termijn ook naar 100 Gbps te gaan.

De verhoging naar 10 Gbps is nodig om te beantwoorden aan de vraag van de 1.600 klanten (goed voor meer dan 5.000 connecties). Om dat te ondersteunen heeft het bedrijf Cisco’s Network Convergence System 2000 aangeschaft, om zelf de doorvoersnelheid op het netwerk te regelen.

“Door het glasvezelnetwerk en de controleapparatuur in te kopen is Destiny nu volledig onafhankelijk”, zegt Samuel De Wever, CTO van Destiny, in een verklaring. “We hebben de volledige controle over de bandbreedte en stabiliteit van het netwerk. In een eerste fase hebben we onze doorvoersnelheden verhoogd. Met 10 gigabit per seconde is het netwerk even snel als dat van de traditionele spelers. We zijn klaar voor de volgende drie jaar en kunnen indien nodig gemakkelijk uitbreiden tot 100 Gbps en meer.”

Destiny profileert zich al enkele jaren als een onafhankelijk alternatief ten opzichte van Proximus. Zo sloot het bedrijf vorig jaar nog een deal met Eurofiber waarbij Destiny zelf dark fiber belicht om zo meer controle te hebben over het netwerk. Eind oktober werd het bedrijf nog bekroond door Deloitte als snelst groeiend bedrijf in de telecomsector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content