Destiny neemt ADSL2-infrastructuur van E-Leven over

Curator Mollekens heeft een overnemer gevonden voor de ADSL2-infrastructuur van het failliete E-Leven. Destiny – onderdeel van Belgian Network Solutions – zal de klanten in Brussel en Antwerpen bedienen.

Curator Mollekens heeft een overnemer gevonden voor de ADSL2-infrastructuur van het failliete E-Leven. Destiny – onderdeel van Belgian Network Solutions – zal de klanten in Brussel en Antwerpen bedienen.

Even het verhaal opfrissen. Op 18 juli werd internetprovider E-Leven failliet verklaard en werd een curator aangesteld om de activa te verkopen. Enkele dagen later kondigde Luk Van Daele – een van de oprichters van E-Leven – aan dat het via de vennootschap Free Belgian Network de ADSL-klanten ging overnemen die via E-Leven aangesloten waren op het Scarlet-netwerk.

Ondertussen heeft de curator ook een overnemer gevonden voor het resterende lot: de eigen ADSL2-infrastructuur van E-Leven. Die overnemer is Destiny nv, een nog erg jonge Belgische telecomoperator en een dochterbedrijf van Belgian Network Solutions (Benesol). Samuel De Wever, ceo van Destiny, ziet in de overname een kans om eindelijk een eigen DSL-netwerk uit te rollen: “We hadden al een tijdje plannen, maar alles is nu in een stroomversnelling gekomen.”

In totaal neemt Destiny ongeveer 2.500 klanten over van het oude E-Leven. Het gaat om particuliere aansluitingen in Brussel en Antwerpen. De aansluitingen van E-Leven in de studentensteden Louvain-La-Neuve, Leuven en Gent, zullen hoofdzakelijk door Free Belgian Network bediend worden. Daarmee keert Luk Van Daele terug naar de core business van E-Leven: het leveren van aansluitingen in flatgebouwen en studentenhuizen.

Samuel De Wever heeft overigens erg ambitieuze plannen met Destiny. Op korte termijn wil hij ook voip-diensten gaan aanbieden, en op langere termijn wil hij graag het pas verkregen DSL-netwerk verder upgraden naar VDSL en VDSL2. Zelfs de mogelijkheden van digitale televisie worden er momenteel onderzocht.

Het ziet er dus naar uit dat de klanten van het failliete E-Leven niet hoeven te vrezen dat hun aansluiting op 4 augustus definitief doorgeknipt wordt. Vorige week schoof Belgacom die deadline nog naar voren “behalve voor de lijnen die worden overgenomen door een andere operator”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content