Details nieuwe Nokia-smartphone gelekt

De Nokia Lumia1520, op Windows Phone, die enkele jaren geleden uitkwam.

Er zijn specificaties opgedoken van wat waarschijnlijk de nieuwe smartphone van Nokia, op Android, zal zijn. Al gaat de Finse telefoonmaker niet meteen concurrentie aan met de grote kanonnen.

Het toestel, dat draait op Android 7.0 (Nougat) draagt momenteel de naam D1C, beschikt over een 1,4 GHz octacore Qualcomm Snapdragon 430, een Adreno 505 GB, 3 gigabyte RAM, 32 GB opslag, een 13 megapixel camera achteraan en een 8 megapixel exemplaar vooraan. De schermresolutie zou uitkomen op 1920X1080 pixels.

De specificaties, eerst opgemerkt door Playfuldroid.com, raakten bekend via de Chinese benchmarkapp voor smartphones AnTuTu.

Een totale verrassing is het nieuws niet. In augustus zei een Chinese topman van Nokia nog dat het bedrijf drie tot vier telefoons plant in het vierde kwartaal. Dit is mogelijk een van die modellen.

Nokia verkocht zijn slabakkende smartphonehandel enkele jaren geleden aan Microsoft om zich weer te focussen op andere takken van de telecommarkt, onder meer door Alcatel-Lucent over te nemen. Maar het Finse bedrijf mag binnenkort wel weer de merknaam gebruiken voor telefoons. Al doet Nokia dat niet zelf, maar via HMD Global, dat de rechten op de naam in licentie nam. De toestellen zelf zullen, zoals bij wel meer smartphonemakers, worden geproduceerd door Foxconn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content