Devoxx: ‘getting things done’!

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Naast Java, NoSQL en dies meer bood Devoxx dit jaar ook aandacht voor de softskills in ontwikkelingsomgevingen.

Naast Java, NoSQL en dies meer bood Devoxx dit jaar ook aandacht voor de softskills in ontwikkelingsomgevingen.

Events als Devoxx – voordien Javapolis – zijn jaarlijkse hoogfeesten voor ontwikkelaars met informatie over een panoplie aan technologieën en methodologieën. Minder vaak staat de werkaanpak van de ontwikkelaar zelf, of het ontwikkelingsteam zelf, in de belangstelling.

Deze editie van Devoxx had toch oog hiervoor, met onder meer een presentatie door Kito Mann van Virtua (uit Duitsland) hoe ontwikkelaars de ‘getting things done’-aanpak van David in de praktijk kunnen brengen. Een Belgische bijdrage was er door Franky Redant van Fyronic (en eertijds medeoprichter van The Reference) over de wijze waarop softwarehuis Cegeka gebruik maakt van web 2.0 en sociale media voor bedrijfsinterne communicatie en samenwerking.

Hoewel de twee presentaties op een aantal punten wat met elkaar in conflict gingen, is het zeker een positieve ontwikkeling dat deze onderwerpen rechtstreeks op ontwikkelaarevents als Devoxx aan bod komen. Hoewel een aantal bedrijven allicht wel inspanningen doen, blijven immers functies die als puur technisch of technologisch worden gezien, te vaak verstoken van dergelijke training. Kortom, een onderwerp dat volgend jaar rustig tot een eigen ’track’ mag worden uitgebreid.

De negende editie van Devoxx mag overigens zeker als geslaagd worden gezien, met naast de hoofdaandacht voor het Java-platform ook steeds meer belangstelling voor complementaire ontwikkelingen, zoals nieuwe talen (Scala), opslagsystemen (NoSQL), technologieën (HTML5), frameworks en dies meer. In dat geheel hoort wel nog wat meer aandacht voor de ontwikkeling van veilige software thuis. Allicht wat voor de tiende editie in 2011.

De presentaties van Devoxx (slides + video) zullen eind november beschikbaar komen op de website Parleys.com.

Meer over Devoxx op onze Data News Blog .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content