Dexia verkoopt Adinfo aan NRB

Partnership © Partnership
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Dexia verkoopt zijn belang van 51 procent in het it-filiaal Adinfo, dat diensten levert aan lokale besturen in België, aan Network Research Belgium (NRB), de informaticadochter van verzekeraar Ethias.

Dexia verkoopt zijn belang in het it-filiaal Adinfo, dat diensten levert aan lokale besturen in België, aan het Luikse Network Research Belgium (NRB), de informaticadochter van verzekeraar Ethias.

Sinds februari was het bekend dat de groep Dexia volgens het met de Europese Commissie overeengekomen herstructureringsplan voor het einde van dit jaar een overeenkomst moest bereiken over de verkoop van zijn belang in Adinfo. Adinfo is een holdingmaatschappij met twee dochterondernemingen in Vlaanderen (Cevi en Logins) en een in Wallonië (Adehis). Adehis is ontstaan een fusie van WGH Informatique en Ciger. Cevi is vooral in Oost- en West-Vlaanderen actief. Logins is vooral vertegenwoordigd in Antwerpen, maar ook in Limburg en Vlaams-Brabant. Adinfo behaalde in 2009 met 340 werknemers een omzet van 45,7 miljoen euro.

Voor de verkoop waren 5 geïnteresseerde partijen komen opdagen: het Vlaamse Cipal, het Luikse NRB, maar ook het Nederlandse Centric en de Franse bedrijven Steria en Berger-Levrault. Uiteindelijk is het dus NRB dat Adinfo inlijft voor een niet nader genoemd bedrag.

NRB uit Herstal heeft meer dan 600 werknemers en realiseerde vorig jaar een omzet van 134 miljoen euro. Het dochterbedrijf van Ethias levert it-diensten aan onder meer de financiële, de publieke en de nutssector. De laatste maanden was het ook erg nadrukkelijk aanwezig in het GIEI-dossier van het Waalse gewest. Daarnaast beheert NRB ook de it van Ethias net als verscheidene lokale administraties zoals die van de provincie Luik en Henegouwen. Ook enkele federale overheidsdiensten zijn klant, waaronder de FOD Mobiliteit. Samen met de beëindiging van het GIEI-contract en de geleidelijke opening naar de privé-markt voor de it van het Waalse gewest, is NRB de laatste maanden wel in aanvaring gekomen met de vakbonden na een aangekondigd besparingsplan van 8,5 miljoen euro. Uiteindelijk werd dat plan weer ingetrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content