Deze 9 Belgische technologiebedrijven mogen naar het WK voetbal in Brazilië

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De techniek op het WK voetbal in Brazilië wordt mee mogelijk gemaakt door 9 Belgische techbedrijven. Hun taken gaan van het maken van tv-uitzendingen tot het verzorgen van verlichting of beveiliging en het leveren van een hybride natuurgrasveld.

Negen Belgische technologiebedrijven hebben contracten weten af te sluiten voor het WK voetbal van aanstaande zomer in Brazilië. Dat schrijft De Standaard.

Eén van de bedrijven die de Rode Duivels zal vergezellen naar Brazilië is Outside Broadcast uit Rotselaar. Dit bedrijf vaardigt tachtig medewerkers en zeventig cameramannen uit om wedstrijden op te nemen in drie van de twaalf Braziliaanse steden waar komende zomer gevoetbald zal worden.

Satellietcommunicatiespecialist Newtec uit Sint-Niklaas staat de Braziliaanse zender TV Globo bij. Het zal de wagens van de reporters voorzien van satellietapparatuur waarmee de opgenomen beelden doorgestuurd kunnen worden.

Voor de vertraagde weergaves op tv zorgt EVS Broadcast, een Luiks bedrijf dat op zowat alle sportevenementen aanwezig is en zich bezighoudt met de infrastructuur van tv-uitzendingen.
Het in Fraire nabij Charleroi gevestigde Skylane Optics gaat dan weer stadions aankleden met apparatuur die elektrische signalen kan omzetten in optische.

De overige vijf bedrijven staan niet in voor de uitzendingen. Zo zorgen Schréder (uit Bornem) en Philips België voor verlichting, Bekaert (uit Kortrijk) voor de omheining in zes stadions, Barco (ook uit Kortrijk) voor schermapparatuur en Desso (uit Dendermonde) voor een hybride natuurgrasveld in het voetbalstadion van Sao Paulo.

Sommige van deze bedrijven tekenden ook al present op de voorbije Olympische Winterspelen in Sotsji. En ook op het EK van 2016 in Frankrijk, de Olympische zomerspelen van 2016 in Rio, het WK 2018 in Rusland en het WK van 2022 in Qatar zullen Belgische techbedrijven van de partij zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content