Deze Android-smartphone gaat “duizend uren” mee in standbymodus

© thl
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het Chinese THL heeft een Android-smartphone gemaakt met een batterij die het in standbymodus duizend uur of 41 dagen zou uithouden.

De gemiddelde smartphone heeft een batterij van 2000 tot 3000 mAh. Het Chinese THL doet daar met zijn nieuwste model (de THL 5000) een schepje bovenop: 5000 mAh, volgens het bedrijf goed voor duizend uren of 41 dagen batterij in standby. Dat schrijft Bright.nl.

THL gebruikte hiervoor de technologie van de Amerikaanse start-up Amprius, die smartphonebatterijen 25 tot 30 procent meer batterijtijd zou kunnen geven zonder aan het formaat van de telefoons te raken.

Op een volle batterij zou de spraaktijd 47 uur bedragen, de surftijd via wifi 11 uur en de videotijd 11,6 uur.

De andere specificaties van de THL 5000: een full-HD-scherm van 5 inch, een octocore chip met een kloksnelheid van 1,7 GHz, een opslagcapaciteit van 32 GB, een camera van 13 megapixels achteraan en van 5 megapixels vooraan en ondersteuning voor Bluetooth 4.0 en NFC. Niet aan boord: 4G-ondersteuning.

De vraag die zich opwerpt: geeft THL hiermee het toonaangevende voorbeeld voor de toekomst van smartphones, of is het allemaal een verkooptruc die te goed is om waar te zijn?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content