Deze Belgische bezienswaardigheden zijn voortaan te bekijken via Google Street View

De brug Charles de Gaulle in Dinant, één van de Belgische bezienswaardigheden die aan Google Street View toegevoegd werden. © Google
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Gebruikers kunnen voortaan via Google Street View een virtueel bezoekje brengen aan bezienswaardigheden in onder meer Dinant, Namen en Waver.

Deze Belgische bezienswaardigheden zijn voortaan in 360 graden te bezichtigen via Street View:

De Citadel en de brug Charles de Gaulle (met de expo Art on Sax, ter ere van Adolphe Sax) in Dinant.

Het Waals Parlement en de ruïnes van het kasteel van Montaigle in Namen.

Het Waals Parlement in Namen.
Het Waals Parlement in Namen.© Google

Opgericht ter nagedachtenis van de Slag om de Ardennen tijdens Wereldoorlog II: het Mardasson Memorial en het Bos van de Vrede in Bastogne.

Het stadhuis van Waver, het Kasteel Hertoginnedal in Oudergem en de ruïne van de priorij O.L.V. Ten Toon in Grobbendonk. Waver, Oudergem en Grobbendonk krijgen een plaatsje op Street View omdat ze elk bekroond zijn geweest met een ‘Google eTown’, een prijs voor gemeenten die volgens de zoekgigant ‘het economische potentieel van het internet het best benutten’.

Het kasteel Hertoginnedal in Oudergem
Het kasteel Hertoginnedal in Oudergem© Google

Google fotografeert plaatsen met een 360°-camera, gemonteerd op een auto (voor makkelijk bereikbare plaatsen) dan wel op een rugzak (de zogenaamde Google Trekker, voor moeilijk bereikbare plaatsen). DataNews.be sprak vorig jaar met zo’n Google Trekker. Herlees dat interview hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content