Di Rupo wil hackingveilige telefoons en nieuw centrum voor cyberveiligheid

© BELGA

Premier Elio Di Rupo heeft een voorstel uitgewerkt over de verdeling van de beloofde 10 miljoen euro om de cyberveiligheid te verhogen.

Premier Elio Di Rupo heeft een voorstel uitgewerkt over de verdeling van de beloofde 10 miljoen euro om de cyberveiligheid te verhogen. Dat schrijven De Tijd en L’Echo.

Het voorstel van de premier aan zijn collega’s binnen de regering voorziet onder meer dat alle leden van de regering en veiligheidsdiensten draagbare telefoons moeten krijgen die beveiligd zijn tegen hacking en spionage. Daarvoor wil de regering nog voor de verkiezingen 300.000 euro uittrekken.

Ook moet 1 miljoen euro vrijkomen om de veiligheidsdiensten en magistraten in een veilige omgeving met elkaar te laten communiceren over terreurdossiers en andere gevoelige thema’s.

Voorts is sprake van 250.000 euro voor externe consultants die een noodplan moeten opstellen voor wanneer onze telecomnetwerken in gevaar zijn. Daarna zou 100.000 euro volgen voor twee ingenieurs die het plan moeten uitvoeren.

Nog eens 1,23 miljoen euro zou naar een nieuw centrum voor cyberveiligheid gaan. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content