Diablo Technologies installeert Flash op DIMM geheugen

Alex Yost, voorzitter van Diablo Technologies. © .
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Met zijn MCS-architectuur voor Memory Channel Storage laat de Californische start-up Diablo Technologies zien dat ze prestaties, schaalbaarheid en opslagflexibiliteit kan combineren.

Met zijn MSC-technologie (Memory Channel Storage) kan de Californische start-up Diablo Technologies naar eigen zeggen een aanzienlijk hogere verwerkingssnelheid bieden voor analytics, alsook maximaal schaalbare prestaties en opslagcapaciteit. Bovendien kan de technologie geïntegreerd worden in vrijwel elke server van de markt.

In de praktijk ontwikkelde het bedrijf een technologie om het Flash-geheugen rechtstreeks op de DIMM-aansluitingen van een server te installeren, wat resulteert in een aanzienlijk betere toegangstijd tot data in vergelijking met de Flash-oplossingen die momenteel op de markt terug te vinden zijn, waaronder Flash-kaarten in PCIe. De onderneming bereikt deze uitstekende prestaties dankzij een parallel design, gekoppeld aan een bredere bandbreedte en ultra-low latency. De schaalbaarheid is het gevolg van de gedistribueerde architectuur. Tot slot wordt er flexibiliteit aangeboden omdat MCS kan worden ingezet op verschillende soorten hardware (racks, blades, werkstations en microservers). Er werden al overeenkomsten gesloten of ze staan op het punt om te worden ondertekend met Sandisk, Lenovo, Intel, HP, SuperMicro en Huawei. Alex Yost, de nieuwe voorzitter van Diablo Technologies, benadrukt het belang van de ondersteuning van de DDR3-interface, die in vergelijking met PCIe of zelfs SATA/SAS-schijven of Flash storage arrays, meer bandbreedte, een lagere latency , een hogere consistentie en geen compromis tussen latency en IOPS biedt. “Veel klanten hebben alleen IOPS nodig, maar niet noodzakelijk opslag, en dat kunnen we hen bieden, voegt hij eraan toe. We willen de voordelen van DRAM en Flash combineren.”

Met deze MCS mikt Diablo Technologies op applicaties die een zeer lage latency vereisen (bv. E-trading), virtualisatie (VDI of servervirtualisatie), databases en analytics over big data, vooral in real time.

De eerste beschikbare modules bieden 200 en 400 GB, zodat er tot 12,8 TB Flash-capaciteit geïnstalleerd kan worden op maximaal 98 beschikbare DIMM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content