Didata helpt klanten met migratie naar Exchange

In partnerschap met EMC en Microsoft opent Didata een ‘solutions center’ in Brussel. Dat zal dienst doen als seminarieruimte en demonstratiezaal rond de migratie naar Exchange 2007.

In partnerschap met EMC en Microsoft opent Didata een ‘solutions center’ in Brussel. Dat zal dienst doen als seminarieruimte en demonstratiezaal rond de migratie naar Exchange 2007.

Het center, dat huist in de gebouwen van Didata en op 4 maart de deuren opent, zal een plaats voor theoretische presentaties worden (seminaries, ateliers, opleidingen, …) maar ook een demonstratie- en testsite (voor bijvoorbeeld performantie) voor klanten die naar Microsoft Exchange 2007 willen migreren. Er is zo bijvoorbeeld de mogelijkheid om de operationele omgeving van de klant min of meer te reproduceren.

Het initiatief is afkomstig van Didata, dat Signature Solution Center Partner is van EMC, de eerste Belgische integrator trouwens die zich met die titel mag tooien. Dat etiket is des te opmerkelijker omdat Didata sinds enkele jaren geen distributeur is van EMC, maar zich naar de tweede plaats heeft kunnen hijsen bij de resellers van de producten van de Amerikaanse opslagreus.

Het centrum bevat een replica van de infrastructuur die aanwezig is bij het Europese hoofdkwartier van EMC in Cork (Ierland), om zo sneller en eenvoudiger toegang te krijgen tot installaties. Het center bevat 25 Tb aan Celerra-opslag, 4 Tb aan Centera-opslag, Sun-servers met VMware en applicaties, waaronder natuurlijk Exchange 2007 van Microsoft.

Voor Didata gaat het er niet enkel om om de almaar nauwere integratie tussen telecom (vooral ip, met Cisco), en it (met hier vooral het aspect storage) aan te tonen, aangezien Exchange een erg kritieke toepassing geworden is voor tal van bedrijven.

EMC ziet er de mogelijkheid in om zijn aanbod aan een breder en lokaler publiek voor te stellen (vooral aan grote kmo’s). Zo zet het bedrijf zijn indirecte distributiestrategie voort die het enkele jaren geleden aansneed.

Microsoft benadrukt dan weer het belang van de Exchange-oplossing, waardoor alleen de aspecten van roll-out en consolidatie in rekening moeten worden genomen, maar ook opslag en back-up. Te meer daar Exchange gebruikt wordt door 65 tot 70 procent van de lokale bedrijven met meer dan 100 pc’s, zo zegt Carmen Du Bois, unified communications lead bij Microsoft Belux. Ook zaken als security, mobiliteit en efficiëntie van de oplossingen in ‘unified communications’ worden aangekaart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content