Didier Bellens : “Ik heb nooit gelogen, en ik laat me niet beledigen”

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Belgacom-CEO Didier Bellens verantwoordt zich in de Kamercommissie Infrastructuur over de belangenvermenging in het dossier Immobel. “Het Belgacom-gebouw werd niet verkocht. Er is dus geen belangenvermenging.”

Belgacom-CEO Didier Bellens verantwoordt zich in de Kamercommissie Infrastructuur over het dossier Immobel. “Het Belgacom-gebouw werd niet verkocht. Er is dus geen belangenvermenging.”

Aangezien de Belgische staat meerderheidsaandeelhouder van Belgacom is, lezen de parlementsleden Didier Bellens de les over zijn vermeende vastgoedpraktijken en over de brief die hij naar CD&V-voorzitter Wouter Beke stuurde na kritiek aan zijn adres van CD&V-parlementslid Roel Deseyn.

Intimidatiemethodes

PS-politica Karine Lalieux (PS) hekelt de “intimatiemethodes” van Bellens: “U flirt altijd met de grens, meneer Bellens. Uw intimidatiemethodes zijn onaanvaardbaar voor het hoofd van een overheidsbedrijf.”

Ook Roel Deseyn (CD&V) is kritisch tegenover de Belgacom-CEO: “Wat juridisch geldig is, is daarom nog niet wenselijk, meneer Bellens. Waarom gaat u voor Immobel via een beheersvennootschap?”

“Geen belangenvermenging”

Bellens reageert: “Ik ben een verdediger van de democratie maar ik heb nooit gelogen. Ik laat me niet beledigen, door wie dan ook. Het gebouw van Belgacom werd nog niet verkocht. Gezien de prijs, is de raad van bestuur gemachtigd het te verkopen. Immobel is niet mijn vennootschap. Er is dus geen enkele belangenvermenging. Dat is een feit.”

Bellens verontschuldigt zich voor brief aan Beke

Voorts komt Bellens terug op de brief aan Beke, waarin hij de CD&V-voorzitter opriep de volgens hem foutieve beweringen van Deseyn recht te zetten – Deseyn had Bellens ervan beschuldigd de digitale inbraak bij Belgacom een jaar lang achter te houden. De Belgacom-CEO verontschuldigt zich voor deze brief: “Het spijt me als dit initiatief verkeerd is overgekomen. Ik wilde enkel duidelijkheid scheppen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content