Didier Bellens: “U zult wel merken wat ik ga doen”

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Belgacom-topman reageerde kort op zijn ontslag: “U zult wel merken wat ik ga doen”. Zou hij bij de concurrentie van Telenet, Base of Mobistar aan de slag gaan?

Belgacom-topman Didier Bellens was kort van stof na zijn ontslag. “U zult wel merken wat ik ga doen. Dat zal stapje voor stapje blijken”, zei hij tegenover een journalist van Het Nieuwsblad. Naar verluidt klonk hij strijdvaardig. Nochtans zeiden mensen uit zijn dichte omgeving dat hij een paar dagen voordien nog aangeslagen reageerde op de plannen van de regering om hem de deur te wijzen.

Incidenten

Bellens werd vrijdagavond ontslagen na een resem incidenten waarbij hij onder meer fors uithaalde naar de Belgische staat (“de slechtste aandeelhouder waar ik ooit mee gewerkt heb”) en premier Di Rupo (“een klein kind dat op het einde van het jaar om zijn Sinterklaas komt”). Ook werd hij verdacht van vastgoedpraktijken, ging hij in de clinch metCD&V-kamerlid Roel Deseyn en promoveerde hij zijn beschermelinge tot directeur Public Affairs.

Rechtszaak?

Omdat hij op basis van deze incidenten een voor een “totale vertrouwensbreuk” zorgde en een “zware fout” beging (dixit premier Di Rupo en minister van Overheidsbedrijven Labille), besliste de regering om Bellens geen ontslagvergoeding te geven, ook al had hij een vergoeding van 800.000 euro aangevraagd en heeft hij officieel recht op een zogenaamde gouden parachute van 2 tot 2,4 miljoen euro. Of Didier Bellens dit zal aanvechten in de rechtbank, wou hij nog niet kwijt. Hij gaat zijn toekomstplannen immers “stapje per stapje” onthullen.

Bellens naar Telenet, Base of Mobistar?

Zou Bellens naar de concurrentie gaan? In theorie mag hij immers voor Telenet, Mobistar of Base gaan werken. De regering laat hem hier vrij in kiezen, omdat ze hem anders een jaarloon zou moeten betalen.

CFO Ray Stewart en voorzitter Stefaan De Clerck nemen de taken van Bellens ad interim over bij Belgacom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content