Didier Reynders over Bellens: “Ontslag als dat mogelijk is, ja “

© Belga

MR-vicepremier Didier Reynders vindt dat het ontslag van Belgacom-baas Didier Bellens zich opdringt.

Voor MR-vicepremier Didier Reynders is het ontslag van Belgacom-topman Didier Bellens sinds de jongste incidenten aan de orde. Reynders zei op de VRT-radio dat het simpelweg “onmogelijk is verder te werken met iemand met zo weinig vertrouwen” in beide richtingen.

ContractZijn contract zou Bellens echter verzekeren van een royale ontslagregeling. Maar volgens Reynders komt de Belgacom-topman stilaan in de buurt van “een zware fout”, wat de regering meer opties zou geven. De MR-vicepremier benadrukte wel de details van het contract niet te kennen.

Reynders dringt op de VRT- en de RTBF-radio nog aan op een nieuwe regeling voor contracten met topmanagers. “We moeten werken met de hele regering, niet enkel met de voogdijminister”, aldus nog Reynders. “En waarom ook niet een echte transparantie naar het parlement bij toekomstige contracten?”

Bellens op het matje geroepen Hoe dan ook wordt Bellens vrijdag op het matje geroepen door Jean-Pascal Labille (PS). Directe aanleiding zijn de uitspraken van de Belgacom-CEO over premier Di Rupo, die hij vergeleek met een klein kind dat aan het eind van het jaar steeds “om zijn Sinterklaas komt”, en over de overheid, die hij omschreef als “de moeilijkste aandeelhouder” die hij al heeft meegemaakt. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content