Digitaal het nieuwe schooljaar in

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Zowat de helft van de 1.450 leerlingen van de International School of Brussels (ISB) gaat het nieuwe schooljaar in met een tablet-pc.

Zowat de helft van de 1.450 leerlingen van de International School of Brussels (ISB) gaat het nieuwe schooljaar in met een tablet-pc.

Dell levert 770 Latitude XT’s en aanvullende services en haalt met dit contract 972.000 euro binnen. De toestellen worden door Dell tijdens de fabricage voorgeconfigureerd, waardoor de pc’s na levering meteen inzetbaar zijn. ISB zegt daardoor tot 50 euro per machine te kunnen besparen.

Overigens wist Dell onlangs ook nog het Xaveriuscollege in Borgerhout binnen te halen. Daar mocht de fabrikant 88 Latitude-laptops, 114 OptiPlex-desktops en 48 multimedia-pojectoren leveren. Verspreid over twee fiscale jaren gaat het om zo’n 300.000 euro. Elke leerkracht van de basisisschool heeft er nu een laptop die via een docking station in de klas aangesloten wordt op de projector. Aparte pc-lokalen behoren er sindsdien tot het verleden. Voor de school kadert het contract ook in het globale plaatje om te evolueren naar een ‘Electronic Learning Environment’ (ELO): een soort online verlengstuk voor de klas. Vanaf januari volgend jaar krijgen ook alle leerlingen een laptop en wordt ict in zowat elk vak geïntegreerd. In de les aardrijkskunde zal bijvoorbeeld Google Earth gebruikt worden in plaats van een traditionele atlas. Na afloop van de les worden de laptops dan verzameld in een mobiel ‘oplaadkarretje’.

Pascale Van Damme, general manager bij Dell België, spreekt over een duidelijke trend. “We merken alsmaar meer interesse bij scholen om het lesaanbod te digitaliseren. Via een ELO kan bovendien het contact tussen ouders en scholen verbeterd worden.”

Meer over ict in het onderwijs leest u in het dossier ‘Terug naar school’ in de e-paper van Data News van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content