Digitale economie België blijft stabiel

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

België staat op de 21ste plaats, een plaatsje lager dan vorig jaar.

In het jaarlijkse, wereldwijde klassement dat IBM en The Economist opmaken, staat de digitale economie van België op de 21ste plaats. Dat is een plaatsje lager dan vorig jaar.

Ieder jaar slaan The Economist en IBM de handen in elkaar om de manier te analyseren waarop landen maximaal rendement trachten te halen uit informatietechnologie om hun economie en sociaal beleid vooruit te helpen. Dit klassement beoordeelt de kwaliteit van de ict-infrastructuur en de mate waarin die infrastructuur ten dienste gesteld wordt van de bevolking, het bedrijfsleven en de publieke sector. Het doel is om de overheden toe te laten een vergelijking te maken met de technologische inspanningen van andere landen.

Dit jaar eindigt Zweden op de eerste plaats in de ‘Digital Economy Rankings 2010’, waarmee het de Denen onttroont en naar de tweede plaats verwijst. Overigens wordt de top-10 duidelijk gedomineerd door de Skandinavische landen met Finland op 4 en Noorwegen op 6. Tussenin vinden we de Verenigde Staten op plaats 3 en Nederland op de vijfde stek. Hong-Kong, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland vervolledigen de top 10.

België vinden we op de 21ste plaats, wat een plaats lager is dan vorig jaar, op in totaal 70 landen. Ons land krijgt met name goede punten in de categorie ‘legal environment’ die rekening houdt met de juridische voorzieningen waarmee het gebruik van digitale technologie aangemoedigd wordt voor e-business.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content