Digitale Week focust op pc-vaardigheden

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Mensen leren omgaan met hun pc en zo de digitale kloof verkleinen. Dat is de …

Mensen leren omgaan met hun pc en zo de digitale kloof verkleinen. Dat is de centrale doelstelling van de Digitale Week, die binnen een dikke week start.

Het initiatief van de Digitale Week/La Semaine Numérique is intussen aan haar zesde editie toe en loopt dit jaar van 26 februari tot 4 maart. Het initiatief gaat in Vlaanderen uit van de vzw Linc. In Wallonië werkt de vzw intensief samen met Technofutur TIC.

Dit jaar focust de actie op het feit dat de pc- en internetpenetratie wel vrij hoog ligt, maar dat het gebruik en vaardigheden nog steeds te wensen overlaten. “De digitale kloof van de eerste graad is grotendeels gedicht”, heet het. Maar een computer hebben betekent nog niet dat die ook gebruikt wordt.” Zo zou in Vlaanderen driekwart van de bevolking een pc hebben, maar, één op de tien Vlamingen met een computer gebruikt die niet of nauwelijks.

Doel van de Digitale Week is dus mensen via allerhande acties te leren omgaan met hun computer. Zo is er onder meer een gamesbeurs in Oostende, kan je een digitale stadswandeling maken met Google Earth, kan je leren internetbankieren of je belastingformulier online invullen.

Alle activiteiten zijn te vinden op http://www.digitaleweek.be/activiteiten2011

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content