Dimension Data analyseert digitale gegevens Tour de France

Ploegentijdrit (zondag 12 juli) © AFP

IT-dienstenleverancier Dimension Data heeft de afgelopen dagen een hele hoop gegevens verwerkt en geanalyseerd die afkomstig zijn van zogehten ’trackers’ onder de zadels van wielrenners in de Tour de France.

Nu de Tour is afgelopen, komt het bedrijf naar buiten met een samenvatting van de gemeten, verwerkte en geanalyseerde data van de 21 etappes.

Het technische team van Dimension Data verwerkte tussen de vier en zes miljoen records per etappe. De gegevens geven inzicht in de koershoogtepunten van dit jaar. Zo was de hoogste gemeten snelheid in een sprint 78,48 kilometer per uur, getrapt door John Degenkolb in etappe 5.

De gemiddelde gemeten snelheid van de renners tijdens alle 21 etappes was 38,34 kilometer per uur, en de hoogste gemiddelde snelheid in één etappe was 55,45 kilometer per uur (etappe 1). De laagste gemeten gemiddelde snelheid over 21 etappes was 28,94 kilometer per uur (etappe 19).

De renners overbrugden 59,556 hoogtemeters in 58 gecategoriseerde klimmen, zo gaat Dimension Data verder, dat is circa 6,7 keer de Mount Everest. Nog een grappig feitje: het Dimension Data-analyticsteam schat in dat de Tour de France-renners gezamenlijk ongeveer 23.940.000 kilocalorieën hebben verbrand – dat is ongeveer 85.807 hamburgers.

De Tour de France BETA livetracking-website trok meer dan 660.000 bezoekers gedurende de drie weken dat dit sportevenement duurde. Het bedrijf noemt dit een veelbelovend resultaat voor het eerste jaar.

(FT i.s.m. DutchITChannel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content