Dimension Data en Hitachi Data Systems bundelen krachten op Belgische markt

© Hitachi
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Integrator Dimension Data en Hitachi Data Systems bundelen de krachten en betreden samen de Belgische markt voor hybride datacenter- en storage-oplossingen.

“Beide bedrijven zijn complementair”, geeft partner & alliance manager Bernard Burton van Hitachi Data Systems (HDS) een woordje uitleg. “Bedoeling is om met end-to-end oplossingen naar de klant te gaan, maar als Hitachi leveren we maar een stukje van de ketting. Daarom is een samenwerking met een integrator als Dimension Data zo belangrijk.”

“Hitachi is een relatief kleine entiteit in België, wij hebben niet de ambitie om hier diensten te leveren”, klinkt het nog. “En Dimensen Data is een sterke partner die onze mid- en high range producten kan leveren bij zijn klanten. Dit is een lokaal initiatief waar we sterk in geloven.”

“Het is ons opgevallen dat HDS flink gegroeid is de voorbije jaren in de Belgische markt”, reageert BDM data center services Bart Coole van Dimensen Data, “en uiteraard staan Japanse bedrijven voor kwaliteit. Daarom leek een huwelijk ook van onze kant uit een juiste beslissing.”

Samen willen Dimension Data en Hitachi Data Systems sterker staan tegenover hun grote, veelal Amerikaanse concurrenten. “Onder meer dankzij de overname van NextiraOne hebben we nu zo’n size bereikt dat we ook heel grote projecten kunnen begeleiden”, aldus nog Coole.

Intussen evolueert de enterprise-markt steeds sneller naar een hybride datacenter- en storage-omgeving, waarbij bedrijfskritische applicaties on site blijven draaien terwijl anders apps buiten de muren van de onderneming worden geïnstalleerd. Daar willen DD en HDS nu samen op inspelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content