Dimension Data komt met cloud backup

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Een nieuwe back-up oplossing van Dimension Data moet de continuïteit van cloudoplossingen waarborgen voor bedrijven.

Een nieuwe back-up oplossing van Dimension Data moet de continuïteit van cloudoplossingen waarborgen voor bedrijven. De Zuid-Afrikaanse ict dienstverlener Dimension Data lanceert ‘cloud backup’, een optionele back-up- en recoverydienst voor alle publieke, private en hosted compute-as-a-service (CaaS)-services van het bedrijf.

Dankzij ‘cloud backup’ kunnen organisaties in de clouddatacenters van Dimension Data back-ups maken van hun applicaties voor bestandssystemen en data. Daarmee zouden de continuïteit en de werkprocessen van deze bedrijven verzekerd zijn.

“Cloud-gebruikers beheren hun back-ups vaak intern”, oppert ceo Steve Nola van de cloud business unit bij Dimension Data. “Dat is doorgaans complex en duur. Met onze ‘cloud backup’-oplossing bieden we bedrijven nu de mogelijkheid om – vlot toegankelijke – back-ups te maken van complete applicaties mét behoud van de historiek van de gegevens.”

Klanten kunnen via hun gebruikersinterface of met behulp van de api de cloud backup-services eigenhandig instellen. Overigens moeten de back-up opties niet geconfigureerd worden wanneer klanten voor de eerste keer hun omgeving instellen. Zodra hun cloudservers geconfigureerd zijn, kunnen klanten op elk moment – ook later – de service selecteren die ze nodig hebben.

Cloud backup is vanaf oktober beschikbaar op de MCP’s van Dimension Data in de Verenigde Staten en Australië. Het product zal ook in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika op de markt komen, en dit nog voor het einde van het jaar.

De service zal verkrijgbaar zijn vanaf 7,5 euro per cloudserver, plus maandelijks 0,075 euro per GB storage.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content