Dimension Data migreert SESVanderHave naar nieuw datacenter

. © web
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

ICT-dienstverlener Dimension Data helpt biotechbedrijf SESVanderHave te migreren naar een nieuw datacenter. Met het contract is een waarde van 1,2 miljoen euro gemoeid.

SESVanderHave is een grote wereldspeler in de suikerbietenzadensector. Wereldwijd verkoopt het bedrijf 360 suikerbietenrassen. Jaarlijks test het bedrijf 12.000 nieuwe genotypes in een eigen R&D-labo en worden er 1.000.000 nieuwe planten uitgezaaid op proefvelden. Om deze business in goede banen te leiden, en de sterke groei van de laatste jaren beter te ondersteunen ontstond de nood aan een groter datacenter met een minimale downtime.

Dimension Data levert eind deze maand het nieuwe datacenter in Tienen op. Het gaat om een EMC VNX/VPLEX storage- en storagevirtualisatie-systeem, gecombineerd met onder meer het UCS-serverplatform van Cisco en Nexus datacenter switches, eveneens van Cisco. Het bestaande datacenter van SESVanderHave blijft behouden als disaster recovery site. Het contract loopt over vijf jaar en heeft een waarde van 1,2 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content