Dimension Data neemt NextiraOne over

Netwerkintegrator Dimension Data neemt sectorgenoot NextiraOne over. In België wordt de combinatie een powerhuis van zowat 240 miljoen euro omzet en komt het in de top 20 van de belangrijkste it-ondernemingen in ons land.

Dimension Data, eigendom van de Japanse operator NTT, neemt NextiraOne over. Polen, Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Tjechië, Groot-Brittannië en Ierland betrokken. Frankrijk en Italië worden mogelijk in een tweede fase ingelijfd.

De overname werd door het agentschap Reuters bekend gemaakt dat de aankondiging ontdekte op de website van de Europese Commissie. Die moet immers haar goedkeuring geven voor de overname. Een overnamebedrag is niet vrijgegeven.

In België betekent de overname dat er bijzonder sterke integrator ontstaat. Didata, geleid door managing director Pierre Dumont, telt 350 werknemers, goed voor een omzet van 155 miljoen euro. Het heeft referenties als de Europese Commissie, Electrabel, Barco en Agfa Gevaert. Bij de Franse Gemeenschap mocht de integrator het volledige voip-netwerk installeren, goed voor 4.000 toestellen. En samen met Mobistar staat het in voor het Brusselse Irisnet, een contract van mogelijk 100 miljoen euro.

NexiraOne is niet alleen marktleider in callcenteroplossingen. Met Ingrid De Latte als managing director wist het heel wat grote contracten binnen te lijven, zoals bij de Raad voor de Europese Unie, de VDAB, Bpost, Digipolis en de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening.

Samen vormen Didiata en NexitraOne een ijzersterke concurrent voor onder andere Belgacom. Dimension Data viert deze maand zijn 30 jaar bestaan.

Partner Content