Dimension Data neemt Opsource over

Systeemintegrator en netwerkspecialist Dimension Data heeft de Amerikaanse clouddienstverlener Opsource voor een onbekend bedrag overgenomen.

Systeemintegrator en netwerkspecialist Dimension Data heeft de Amerikaanse clouddienstverlener Opsource voor een onbekend bedrag overgenomen.

Het overgenomen Opsource wordt geïntegreerd in het nieuwe Cloud Solutions-onderdeel van Dimension Data. Opsource biedt zijn klanten het infrastructuurplatform Opsource Cloud dat kan worden ingezet voor applicatiebeheer, change management, performance management en applicatie-optimalisatie. Met Opsource Cloud kunnen organisaties, zoals isv’s en service providers, software as a service (SaaS)-diensten aanbieden.

Dimension Data zegt door de overname meer clouddiensten aan zijn klanten te kunnen bieden, aldus Brett Dawson, ceo van Dimension Data. Deze clouddiensten zijn een aanvulling op andere specialisaties van Dimension Data, zoals virtualisatie, datacenter, storage, managed services, hosting en it-outsourcing.

NTT

Opsource en Dimension Data, onderdeel van de Japanse telecomdienstverlener NTT, werkten al eerder samen in een strategische aliantie. NTT Investment Partners heeft een belang van 5 procent in Opsource.

Opsource is in 2002 opgericht in en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en India. In totaal heeft het bedrijf 150 werknemers in dienst die zeshonderd internationale klanten bedienen. Opsource is gecertificeerd voor SAS 70 Type II, PCI DSS Level 1 en de Europese richtlijn Safe Harbor.

In samenwerking met Computable

Partner Content