Directeuren Samsung zien salaris kelderen

© EPA

Het salaris van veel Samsung-directeuren is in de eerste helft van 2015 fors gedaald na de tegenvallende prestaties van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Dat meldt de Korea Herald op zijn site op basis van data van Chaebul, een organisatie die de verdiensten en het vermogen van hooggeplaatste, rijke Zuid-Koreanen bijhoudt.

Shin Jong-kyun, mededirecteur van Samsung en hoofd van de mobiele tak, kreeg in de eerste helft van dit jaar 1,64 miljard Zuid-Koreaanse won (1,25 miljoen euro). Dat is maar liefst 85,5 procent minder dan in de eerste zes maanden van 2014, toen hij nog 11,3 miljard won ontving.

Bijna gehalveerd

Kwon Oh-hyun, hoofd van de semiconductor-poot, verdiende met 2,95 miljard won (2,25 miljoen euro) in de eerste helft van dit jaar het meest van alle Samsung-directeuren. Toch is dit bijna de helft minder dan vorig jaar toen Kwon nog 5,4 miljard won ontving. Yoon Boo-keun, directeur van de afdeling consumentenelektronica, ontving in de eerste zes maanden van 2015 1,65 miljard won (1,26 miljoen euro), wat 43 procent minder is dan in de vergelijkbare periode in 2014.

De salarissen van Samsung-topman Lee Kun-hee en zijn zoon Lee Jae-yong worden doorgaans niet openbaar gemaakt, omdat zij geen zitting hebben in de board of directors.

Tegenvallende resultaten

Samsung zag de resultaten in het tweede kwartaal van 2015 wederom sterk teruglopen. De omzet kelderde met 7,4 procent en de winst daalde met 8,7 procent. Het was voor het vijfde kwartaal op rij dat zowel de winst als omzet daalden. Het bedrijf heeft vooral last van tegenvallende verkoopcijfers van smartphones.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content