Disney+ bereikt de kaap van 50 miljoen abonnees

© Disney

De streamingservice en Netflix-concurrent die Disney afgelopen najaar lanceerde, heeft nu 50 miljoen abonnees. Dat zijn er 22 miljoen meer dan twee maanden geleden, toen het entertainmentbedrijf de vorige cijfers bekendmaakte. Disney+ is nog niet beschikbaar in België, maar daar komt deze zomer wellicht verandering in.

Voor de start van Disney+ gaf het bedrijf aan dat het tegen 2024 op 60 tot 90 miljoen abonnees mikte. Dat doel lijkt nu al binnen handbereik, ook omdat de streamingservice nog niet in alle landen beschikbaar is.

Disney+ werd in november gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en Nederland, waarna Australië en Nieuw-Zeeland volgden. De afgelopen weken is de dienst ook van start gegaan in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en India. België zou in de zomer aan de beurt komen.

Disney+ biedt abonnees toegang tot de uitgebreide bibliotheek aan films en series uit de stal van The Walt Disney Company, waar ook Pixar, Marvel, Star Wars-producent Lucas Film en National Geographic onder vallen. Het bedrijf heeft zelf ook nieuwe content gemaakt; vooral de Star Wars-serie The Mandalorian bleek daarbij erg populair.

Partner Content