Disney+ komt in september naar België

© Disney
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Goed nieuws voor bingewatchers: de streamingdienst Disney+ komt in september dan eindelijk ook naar ons land. Disney België heeft dat bekendgemaakt via een bericht op Twitter.

De entertainmentgigant had eerder al laten weten dat Disney+ ‘ergens in de zomer’ naar België zou komen. Uiteindelijk wordt het dus september. Disney+ werd in november vorig jaar eerst gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en – opvallend – Nederland, waarna Australië en Nieuw-Zeeland volgden. De afgelopen maanden en weken is de dienst ook van start gegaan in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en India.

Doel voor 2024 al bereikt

De Netflix-concurrent liet exact een maand geleden weten dat het de kaap van 50 miljoen abonnees had gerond. Dat waren er 22 miljoen meer dan twee maanden eerder, waardoor het aannemelijk is om te stellen dat Disney+ inmiddels ruim 60 miljoen abonnees moet hebben. Voor de start van Disney+ gaf het bedrijf aan dat het tegen 2024 op 60 tot 90 miljoen abonnees mikte. Dat doel is nu dus al bereikt, terwijl de streamingservice nog steeds niet in alle landen beschikbaar is.

Disney+ biedt abonnees toegang tot de uitgebreide bibliotheek aan films en series uit de stal van The Walt Disney Company, waar ook Pixar, Marvel, Star Wars-producent Lucas Film en National Geographic onder vallen. Het bedrijf heeft zelf ook nieuwe content gemaakt; vooral de Star Wars-serie The Mandalorian bleek daarbij erg populair.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content