Dit platform moet big data volwassen maken

© istock

Enkele grote namen op de markt van storage en big data slaan de handen in elkaar om een ecosysteem op te bouwen dat de adoptie en groei van big data-toepassingen moet promoten.

Big data is hot, maar tegelijk is het een nieuwe markt waar veel spelers en (toekomstige) klanten hun weg nog in zoeken. Het Open Data Platform moet dat proces versnellen met een gemeenschappelijk ecosysteem voor big data.

Binnen het platform worden apps rond de Apache Hadoop core getest en ondersteund met als doel om de adoptie van big data oplossingen, vooral op enterprise-niveau, te stimuleren. Daarbij worden tools en methodes opgezet om producten gebaseerd op de ODP Core te testen. Ook wordt de rol van de Apache Software Foundation versterkt binnen projecten en wordt er bijgedragen tot de ASF-projecten.

Het Open Data Platform heeft van bij de start al de medewerking van onder meer GE, Hortonworks, International Telco, Pivotal, Sas, IBM, Infosys, Altiscale, Capgemini, CenturyLink, EMC (en dochterbedrijf VMware), Splunk, Teradata en Verizon. Samen hopen ze zo op minder fragmentatie en dubbel werk, om big data samen sneller naar een hoger niveau te tillen.

Verizon merkt in de aankondiging van het initiatief op dat er nood is aan een consistent framework waar iedereen aan kan ontwikkelen. “Dat is hoe markten volwassen worden en innovatie wordt gevoed”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content