Dit was 2007, wordt 2008

Ons laatste nummer van 2007 is gepubliceerd zodat we nu al reikhalzend kunnen uitkijken naar 2008.

Ons laatste nummer van 2007 is gepubliceerd zodat we nu al reikhalzend kunnen uitkijken naar 2008.

Daarin staat meer dan ooit de cio, de it-manager, de it-verantwoordelijke centraal. Data News wil via opiniepei-lingen, rondetafels en debatten op zoek gaan naar ’the real story’, het ware verhaal. De it-trends, de successen, maar ook, als het even kan en moet, de teleurstellingen. En vooral, hoe je die kan vermijden. Al te veel it-projecten mislukken, niet alleen wegens falende technologische keuzes, maar ook om organisatorische redenen en als gevolg van verkeerde inschattingen. Zolang it-projecten, zeker met een hoge visibiliteit, onderuit gaan, zal het imago van de it-sector helaas niet worden opgekrikt. Dan blijft in de publieke opinie het beeld van de nerd hangen. En loopt de politiek met een grote boog om de it-sector heen, is de belangstelling gering en blijft alles bij het oude. Dan blijft de sector opgezadeld met een noodregelgeving. Met leerlingen die het schooljaar beginnen met fors verouderde computers. Met ambtenaren die hun werk mee naar huis nemen omdat ze daar over een krachtiger systeem beschikken. Thuiswerken betekent dan plots ook echt efficiënter werken…

En dat is toch wat informatietechnologie beoogt: dat we de zaken beter, mogelijk sneller, maar inderdaad effici-enter aanpakken. Ook in 2008 zal derhalve de roep aanhouden om de kruisbestuiving tussen business en it te vergroten en uit te bouwen. Het belichten en toelichten van deze projecten, case stories, blijft een zeer belangrijk aspect van Data News. Hebt u een interessant project, een aparte invalshoek, een wenkbrauwbedenking, laat het ons weten, mail ons. Data News is één en al oor en oog. Zowel in het blad als op de webstek die trouwens aan belang wint, staat de it-manager centraal. Geflankeerd door de ict-leveranciers. Dat spreekt.

Data News wenst u en al wie u genegen is een ontspannend jaareinde en een intens, warm en vooral boeiend 2008. Uw weekblad verschijnt opnieuw op vrijdag 11 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content