Dit zijn de winnaars van de Thomas More hackathon

Belgian Beer Butlers © Pieterjan Van Leemputten

Een bierapp, een lokale persoonlijke gids en hotels gekoppeld aan zorgvoorzieningen. Dat zijn de drie winnaars van de eerste hackathon rond toeristische datasets.

De hackathon ging uit van Memori, het onderzoeks- en expertisecentrum van de Thomas More hogeschool en hoort bij een onderzoek naar mobiele gidsen. Op één dag mochten teams aan de slag gaan met datasets rond toerisme in Vlaanderen.

De prijs voor beste concept ging naar Belgian Beer Butlers. Het team maakte een app waarmee toeristen informatie vinden over Belgische bieren, inclusief gerelateerde bieren en waar ze te vinden.

My Local Guide (foto bovenaan) wint voor beste technische uitwerking. Deze app brengt locals in contact met kleine groepen voor een op maat gemaakte rondleiding.

My Local Guide
My Local Guide© Pieterjan Van Leemputten

Haute L Care had het beste businessmodel. De toepassing koppelt een verblijf in een hotel aan nabijgelegen zorgvoorzieningen zoals ziekenhuizen of kinesisten zodat mensen met een beperking ook op vakantie kunnen verzorgd worden.

Haute L Care
Haute L Care© Pieterjan Van Leemputten

Het was de eerste keer dat de hackathon plaatsvond. De bedoeling van het event is om te ontdekken hoe ontwikkelaars, bijgestaan door studenten Toerisme, met verschillende datasets tot nieuwe toepassingen komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content