DNS.be deelt registratiecertificaten uit

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ben je de eigenaar van een .be domeinnaam en wil je daar een bewijs van, kan je voortaan een ‘registratiecertificaat’ aanvragen bij DNS.be.

Ben je de eigenaar van een .be domeinnaam en wil je daar een bewijs van, kan je voortaan een ‘registratiecertificaat’ aanvragen bij DNS.be. Het gebeurt wel eens dat domeinnaamhouders op één of andere manier moeten aantonen dat ze écht de eigenaar zijn van hun webstek. Voor welbepaalde instanties bijvoorbeeld, of voor mogelijke klanten. Je kan dan een screenshot maken van de domeinnaam in de WHOIS-database, of naar de registrar bellen voor een concreet bewijsstuk.

DNS.be, de beheerder van het Belgische top level domein .be, komt nu ook met een dienst waarbij domeinnaamhouders een certificaat kunnen aanvragen als ‘bewijs’ voor hun registratie. “Dit is geen spectaculaire nieuwigheid”, zegt communication manager Lut Goedhuys van DNS.be, “maar het is wel een service die het leven van onze registrars en van de eindklanten weer een stukje gemakkelijker maakt.”

“Domeinnaamhouders moeten hun registrars niet meer contacteren voor bewijsstukken, en kunnen zelf hun registratiecertificaat afdrukken”, klinkt het nog. “We hebben dit gedaan omdat de vraag ter sprake kwam tijdens één van onze registrar-fora.”

Om een certificaat te bekomen hoeven geïnteresseerden hun domeinnaam enkel op te zoeken via de site van DNS.be en de optie ‘request registration certificate’ te kiezen. Vervolgens wordt er een PDF gestuurd naar de persoon wiens mailadres in de database zit. Op een week tijd werden er al een 100-tal aanvragen ingediend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content