Domeinnaam ebola.com te koop voor 120.000 euro: Winstbejag in tijden van ebola?

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Blue String Ventures, het bedrijf dat sinds 2008 beheerder is van ebola.com, wil de domeinnaam nu van de hand doen voor 150.000 dollar, omgerekend bijna 120.000 euro.

Jon Schultz, de baas van Blue String Ventures uit Nevada, kocht in 2008 samen met zijn zakenpartner Chris Hood de domeinnaam ebola.com, en wil deze nu verkopen voor 150.000 dollar – wat gelijkt staat aan meer dan 118.000 euro. Maar ‘de prijs kan nog wijzigen naarmate de situatie evolueert’, aldus Schultz.

Blue String Ventures lijkt zo munt te willen slaan uit de ebolacrisis, maar Schultz ziet er het probleem niet van in. ‘Ebola.com zou een fantastisch domein zijn voor een farmaceutisch bedrijf dat aan een vaccin of medicijn, voor een bedrijf dat voorzieningen voor een pandemie of ramp verkoopt of voor een medisch bedrijf dat informatie en advertentiediensten wil voorzien’, zei hij aan CNBC.

Schultz en Hood bezitten nog andere domeinen die gerelateerd zijn aan gezondheid of rampen, zoals Fukushima.com, BirdFlu.com en Potassiumlodide.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content