Domeinnaam “Wallonia.be” nog enkele weken in Vlaamse handen

Het Waalse exportagentschap Awex zal normaliter volgende week de domeinnaam “wallonia.be” kunnen recupereren. Momenteel is die nog in handen van een gepensioneerde Vlaming.

Waals minister-president Rudy Demotte stelde donderdag het nieuwe logo van het Waals gewest voor. Dat zal worden gebruikt voor de internationale promotie van het zuidelijke landsgedeelte, met daarbij ook de vermelding “wallonia.be”. Alleen blijkt die website niet te bestaan. De domeinnaam is in handen van een zekere “gustaafversweyveld”, die er in december 2000 eigenaar van werd.

De nieuwe site zal voor het einde van het jaar worden voorgesteld. Over de domeinnaam staat een transactie met de eigenaar op til. Toen duidelijk werd dat “wallonia.be” als bijhorende vermelding weerhouden zou worden, nam Awex immers contact op met de eigenaar. Er is sprake van een mondeling akkoord en briefwisseling. Wellicht zal de operatie volgende week worden afgerond voor 2.500 euro. Awex zal de naam tot 31 december 2014 huren, om er een dag later eigenaar van te worden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content