Domeinnamen .vlaanderen en .brussels kunnen geregistreerd worden vanaf 1 september

© Belga

Houders van een merknaam die is opgenomen in de Trademark Clearinghouse kunnen van 1 september tot en met 1 oktober een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam registreren.

Voor de registratie betalen de merkouders 400 euro aan DNS Belgium, de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de .be-domeinnaam. De toewijzing zal gebeuren op basis van het principe “first come, first served”, aldus DNS Belgium. Na de merkhouders volgen ook andere organisaties, overheidsinstanties en particulieren.

Van 2 oktober tot en met 3 november kunnen overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties een aanvraag indienen voor de naam van hun organisatie. Al die aanvragen worden verzameld. Als verschillende aanvragers dezelfde domeinnamen willen, volgt op het einde van die fase een veiling. Een goedgekeurde aanvraag kost de aanvrager 100 euro.

Op 13 november start de fase voor particulieren. Die loopt tot en met 15 december. In die fase kost de registratie 1 euro, in plaats van 20 euro normaal. Met die lagere prijs wil DNS “het lokale gebruik van de nieuwe extensies stimuleren”. Ook hier geldt het “first come, first served”-principe.

De voorlaatste fase, die loopt van 16 december tot en met 15 januari, staat open voor iedereen die een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam wil registreren. Wordt dezelfde domeinnaam verschillende keren geregistreerd, dan wordt die geveild.

De markt ligt helemaal open op 20 januari 2015. Vanaf die datum worden nieuwe domeinnamen opnieuw toegekend voor wie ze eerst registreert. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content