Dominique Leroy kan “midden januari” starten als CEO van Belgacom

Dominique Leroy zal haar taken als kersvers CEO van Belgacom vermoedelijk midden januari effectief opnemen.

Het is enkel nog wachten op de publicatie van het koninklijk besluit in het staatsblad, zegt men op het kabinet van bevoegd minister Jean-Pascal Labille (PS). De federale regering heeft intussen wel haar benoeming door de raad van bestuur van het bedrijf al geformaliseerd.

Leroy volgt Didier Bellens op na een erg woelige periode vol incidenten met de regering. Bevoegd minister Labille verwacht dat haar benoeming “de stabiliteit en sereniteit zal garanderen die noodzakelijk zijn” voor het werk van Belgacom. “Het is een overheidsbedrijf dat, net omdat het openbaar is, meer dan welk ander bedrijf blijk moet geven van een onberispelijke moraal en staatszin”, onderstreept de minister.

Labille zegt voorts dat de benoeming van Leroy gestoeld is op het werk van headhunter Russel Reynolds, die de topvrouw op de shortlist voor de topfunctie had gezet. Haar profiel sloot het best aan bij het functieprofiel, opgesteld door het bedrijf, klinkt het.

Het mandaat van Leroy loopt voor zes jaar. Zoals afgesproken zal ze 500.000 euro verdienen, eventueel aangevuld met maximaal dertig procent variabele vergoeding.

Haar vertrekvergoeding blijft beperkt tot 12 maanden en ze krijgt geen aandelenopties als loon. (Belga/MI)

Partner Content