Domino’s Pizza gehackt en afgeperst: gegevens van 600.000 klanten bedreigd

© reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Hackerscollectief Rex Mundi heeft de Belgische en Franse websites van Domino’s Pizza gehackt en de gegevens van 600.000 klanten gestolen. De daders eisen 30.000 euro losgeld. Betaalt Domino’s niet, dan worden de gegevens publiek gemaakt.

Op 13 juni is Domino’s Pizza het slachtoffer geworden van cyberaanval, die het werk was van het hackerscollectief Rex Mundi. De Belgische en Franse sites van de fastfoodketen werden gehackt.

Daarbij werd beslag gelegd op wachtwoorden van liefst 600.000 klanten, waarvan naar verluidt 58.000 Belgische. Die wachtwoorden geven de hackers toegang tot gebruikersgegevens zoals telefoonnummers, postadressen en e-mailadressen – er werden geen bankgegevens bemachtigd.

Rex Mundi heeft Domino’s Pizza via Twitter publiekelijk afgeperst: het hackerscollectief eist van de pizzaketen 30.000 euro losgeld voor dinsdagavond 20u. Betaalt de fastfoodketen niet, dan worden de privégegevens publiek gemaakt.

Domino’s Pizza weigert het bedrag echter op te hoesten, “We gaan niet in op chantage van een criminele organisatie”, klinkt het bij Domino’s France. “Op dit moment hebben we geen informatie verkregen die aangeeft dat er klantgegevens op het internet zijn gepubliceerd.”

Webbeveiligingsbedrijven als Vasco roepen klanten van Domino’s op hun gebruikersnamen en wachtwoorden te veranderen, schrijft ZDNet. Dit zowel op de website van Domino’s als op andere websites waar dezelfde inloggegevens gebruikt worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content