Donald Trump blijft bij afsluiten van delen internet

© BELGA

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wil delen van het internet afsluiten om te voorkomen dat ‘mensen die ons willen vermoorden en onze natie willen vermoorden, gebruik maken van ons internet’.

Trump reageerde tijdens een Republikeins verkiezingsdebat op een vraag om uitleg bij zijn eerdere opmerking dat hij Bill Gates wel even zou inschakelen om internet op een of andere manier af te sluiten. Hij wil dat de briljante mensen iets bedenken om te voorkomen dat ISIS het internet gebruikt.

Trump wil niet dat het internetgebruik voor de ‘goede mensen’ aan banden wordt gelegd, alleen voor de ‘slechte mensen’. Hij gebruikte de aanduiding ‘ons internet’ omdat hij er op wil wijzen dat de Amerikanen het internet hebben opgezet. Hij wil ook niet dat het internet in de VS aan banden wordt gelegd, alleen in andere landen.

Andere republikeinen bekritiseerden Trumps plannen, zoals een senator uit Kentucky: “Is hij echt een serieuze presidentskandidaat? Hoe zou hij dat willen doen? Zoals in Noord-Korea of China?”

Trump draaide later iets bij en suggereerde dat de slimme Amerikanen zouden moeten infiltreren op het internet in landen zoals Syrië en Irak zodat er een beter begrip ontstaat “waar ze naar toegaan en waar ze exact zullen zijn.”

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content