Dood Osama Bin Laden overspoelt het internet

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Volgens de eerste statistieken is de dood van Osama Bin Laden …

Vergeet het huwelijk van William & Kate: volgens de eerste statistieken is de dood van Osama Bin Laden een gigantische hit op het internet. De raid op de terrorist werd zelfs live getweet, zo bleek achteraf.

Volgens Trendistic bevatte om iets na 5 uur vanochtend bijna 1 op 5 tweets op Twitter het woord “Osama”. Om 7 uur was dat nog steeds 1 op 10 tweets. Ook het woord “dood” was, zeker in het Engels en het Spaans, een erg vaak getweet woord in de eerste minuten en uren na de aankondiging. Verder kan president Barack Obama op veel aandacht rekenen op Twitter.

Een Facebook-pagina ‘Osama Bin Laden is dead’ heeft op het moment van schrijven al meer dan 267.000 fans. De pagina ‘The guy who killed Osama’, een ode aan de (onbekende) soldaat die de terrorist neerschoot, heeft al ruim 57.000 fans.

Op Google is de toevloed aan zoekacties rond het thema nog opmerkelijker. In de Hot Trends-lijst van Google, met de top 20 van zoektermen van het moment, zijn bijna alle populaire zoekwoorden gerelateerd aan de dood van de terrorist van Al-Qaeda. De top 5 om 10u00:

1. Osama bin laden dead 2. Islamabad 3. navy seals 4. al qaeda 5. 9/11

Ook de grote Amerikaanse nieuwssites kregen een enorme opstoot. De mobiele site van CNN zou zelfs compleet gecrashed zijn.

Live op Twitter Nieuwssite Cnet maakt melding van een Pakistaanse Twitteraar, ene Sohaid Athar, die nietsvermoedend de aanval van de Amerikanen op Osama Bin Laden live beschreef. Hij verbleef in Abbottabad, vlakbij wat blijkbaar de schuilplaats was van Bin Laden. Hij meldde dat er veel lawaai was van een helikopter in de buurt en dat er enkele knallen te horen waren. Nadien speculeerde hij nog even over wat dat kon geweest zijn. Even na de aankondiging van president Obama volgt dan de tweet: Uh oh, now I’m the guy who liveblogged the Osama raid without knowing it…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content