Draadloos opladen kan met elke wifi-router

© Belga

Voor draadloos opladen is niet langer speciale apparatuur nodig. De accu van een camera of fitnessbandje kan met een gewone wifi-router worden opgeladen.

De technologie is ontwikkeld door de Universiteit van Washington. Zij slaagden er in de accu van een Jawbone fitnessbandje op een afstand van 8,5 meter in 2,5 uur op te laden tot 41 procent. Een cameramodule kon op een afstand van 5 meter worden opgeladen.

De onderzoekers noemen hun technologie Power over WiFi (PoWiFi). Ze zien een grote toekomst voor de technologie in de stroomvoorziening van het Internet of Things. De dingen die worden aangesloten op internet hebben kleine embedded chips die weinig stroom verbruiken en dus kunnen makkelijk hun energie uit het netwerk betrekken. De prestaties van de router nemen niet noemenswaardig af, concluderen de wetenschappers. Het voordeel is dat er al onnoemelijk veel wifi-netwerken actief zijn.

De wetenschappers doen de details van de PoWiFi-technologie uit de doeken in een wetenschappelijkepaper die zij begin december op de CoNEXT 2015-conferentie in Heidelberg presenteren.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content