Draait de volgende Blackberry op Android?

© Reuters

Blackberry denkt er volgens Reuters aan om smartphones op Android uit te brengen. Dat moet de verkoop van de toestellen opnieuw doen aanzwengelen.

Anonieme bronnen van het persbureau zeggen dat er ernstig wordt nagedacht over een model dat het besturingssysteem van Google gebruikt. Dat moet het bedrijf ruimte geven op meer te focussen op software in het algemeen en device management. Hoe dichtbij die plannen zijn, is voorlopig onbekend.

Blackberry, voor de komst van de iPhone en Android het dominante smartphonemerk, is al jaren in vrije val. Het ooit hippe hebbedingetje van politici en bedrijfsleiders haalt nu nog geen procent marktaandeel en ook de meeste app-bouwers laten het ecosysteem links liggen. Een model op Android zou de verkoop van zo’n smartphone dus zeker ten goede kunnen komen.

Het bedrijf zelf herstructureerde de afgelopen jaren sterk, waarbij meer dan de helft van het personeel moest vertrekken. Een van de redenen om een androidtoestel te maken is dat het bedrijf zo kan demonstreren hoe BES12, de software voor device management van het bedrijf, zowel met Blackberry als Android, Ios en Windows overweg kan. Zowel Google als Blackberry geven tegenover Reuters geen commentaar op het gerucht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content