Dragen scheidsrechters binnenkort een Google-bril voor videobeelden?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De baas van het Duitse scheidsrechtersgild wil refs uit de Bundesliga in de toekomst een Google-bril laten dragen, waarmee ze op het veld videobeelden kunnen herbekijken.

Na de spookgoal van Bayer Leverkusen-spits Stefan Kiessling – in de wedstrijd tegen Hoffenheim belandde zijn kopbal via een gat in het zijnet in doel – laait de discussie over het gebruik van videobeelden door scheidsrechters verder op.

Andreas Rettig, de baas van het Duitse scheidsrechtersgild – vat in de Duitse krant Süddeutsche Zeitung het idee op om refs in de toekomst een exemplaar van Google Glass te laten dragen. De slimme bril van de zoekgigant heeft immers een display en een cameraatje ingebouwd en kan scheidsrechters zo in staat stellen videobeelden te herbekijken.

“Wij staan open voor technologische innovaties, omdat we aan de hand daarvan fundamentele beslissingen zorgvuldiger kunnen nemen”, zegt Rettig. “Daarbij kan Google Glass een hulpmiddel zijn.”

“Een mogelijk tegenargument voor het gebruik van videobeelden, is dat de scheidsrechter dan niet langer de beslissende stem heeft”, gaat Andreas Rettig verder. “Maar als hij dankzij Google Glass sneller en accurater kan oordelen, ligt dat anders.”

Volgende week beraden de voetbalclubs in de Bundesliga zich tijdens een officiële vergadering over het idee van Rettig.

Het is niet de eerste keer dat de Google-bril toegepast zou worden in de sportwereld. Eerder dit jaar droeg de tennisspeelster Bethanie Mattek-Sands al een exemplaar op Wimbledon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content