Dramatische daling aantal exposanten op Cebit

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Cebit, de internationale it- en technologiebeurs in Hannover, voelt de crisis. Dit jaar telt de beurs maar liefst een kwart minder exposanten.

Cebit, de internationale it- en technologiebeurs in Hannover, voelt de crisis. Dit jaar telt de beurs maar liefst een kwart minder exposanten.

Een kwart minder exposanten, dat zijn in absolute cijfers 1500 ondernemingen minder, waardoor de beurs dit jaar zal afklokken op 4300. Daardoor daalt de bezette oppervlakte van de beurs natuurlijk fors.

“Ondernemingen die op hun marketingbudget hebben moeten besparen, komen dit jaar niet naar Hannover. Op marketing wordt het eerst bespaard”, luidt het. “Dit jaar krijgen we een erg efficiënt Cebit. De bedrijven die komen, hebben net als de bezoekers goed nagedacht over hun deelname.” De beperkte opkomst van de exposanten zorgt ook voor een omzetdaling bij Deutsche Messe AG, dat de beurs organiseert. Concrete cijfers werden echter niet genoemd.

Vooral veel kleine hardwarefabrikanten en telecommunicatiespelers uit China, Taiwan, Zuid-Korea en Hongkong zien af van een deelname aan de Cebit-beurs. Toch verzaakten ook enkele grote ondernemingen als Toshiba, Kyocera en Ericsson aan een stand in Hannover.

Cebit zet dit jaar vooral in op efficiënte it-oplossingen voor kostenoptimalisering, milieuvriendelijke informatietechnologie en veiligheid. Daarnaast is er ook ruim aandacht voor internettoepassingen als Web 2.0, sociale netwerken, nieuwe bedrijfsmodellen en mobiel internet.

Partnerland van CeBIT 2009 is de Amerikaanse staat Californië. Ook de Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger maakt zijn opwachting in Hannover.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content