Drie nieuwe Androidtelefoons van BlackBerry op komst

BlackBerry bombardeerde Alicia Keys in januari 2013 tot creatief directeur van het bedrijf. In die hoedanigheid verscheen de zangeres ten tonele op het lanceringsevent van het BlackBerry 10-besturingssysteem. Maar exact een jaar later, in januari 2014, werd de samenwerking tussen BlackBerry en Keys alweer stopgezet. © Reuters

BlackBerry werkt aan drie nieuwe Androidtelefoons. De eerste wordt al in juli of augustus verwacht. Dat meldt Venturebeat.

BlackBerry neemt de stap, ondanks berichten over tegenvallende verkoopresultaten van zijn eerste Androidsmartphone. De toestellen hebben de codenamen Neon, Argon en Mercury gekregen.

De eerste die uitkomt zou de Neon zijn. Deze telefoon is bedoeld voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. Die heeft naar verluidt een 5.2 inch full touchscreen, dus zonder fysiek toetsenbord, met hd-resolutie. Het toestel heeft een aluminium frame en een plastic achterkant en is uitgerust met een Snapdragon 617 system-on-a-chip van Qualcomm.

Werkgeheugen

De telefoon zou 3GB werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en een 2610mAh-batterij bevatten, waarmee QuickCharge 2.0 wordt ondersteund. Het toestel krijgt camera’s van 13 (achterkant) en 8 (voorkant) megapixel.

Na de Neon is de Argon aan de beurt, die ergens in oktober moet uitkomen. Ook deze smartphone heeft een full touchscreen, deze van 5.5 inch. Het scherm zou een QHD-resolutie hebben, net als Priv, de eerste Androidtelefoon van BlackBerry. Dit toestel krijgt een Snapdragon 820 SoC van Qualcomm, 4 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32 GB.

Vingerafdrukscanner

Verder kent de Argon een 3000mAh-batterij, ondersteund door een QuickCharge 3.0. Verder zou er een vingerafdrukscanner op zitten en camera’s van 21 (achterkant) en 8 (voorkant) megapixel. De Argon is bedoeld voor de zakelijke markt, maar ook voor enthousiaste consumenten.

In het eerste kwartaal van 2017 wordt de Mercury verwacht, de enige van de drie die voorzien zal zijn van een fysiek QWERTY- toetsenbord. Dit toestel heeft een 4.5 inch scherm met full hd-resolutie. De gehele behulzing is van aluminium. De Mercury heeft een Qualcomm Snapdragon 625, 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan opslagruimte, camera’s van 18 en 8 megapixel en een 3400mAh-batterij.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content