Drie nieuwe Google Nexus-apparaten: small, medium en large

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Omdat het evenement van maandag in het water viel vanwege orkaan Sandy, liet Google haar nieuwste speeltjes dan maar via een blogpost op de wereld los. De zoekgigant introduceerde drie Nexus-toestellen: van 4 inch, 7 inch en 10 inch.

Omdat het evenement van maandag in het water viel vanwege orkaan Sandy, liet Google haar nieuwste speeltjes dan maar via een blogpost op de wereld los. De zoekgigant introduceerde drie Nexus-toestellen, met formaten van 4 inch, 7 inch en 10 inch.

De small uit het nieuwe Nexus-gamma is de Nexus 4-smartphone, met een scherm van 4,7 inch. Hij werd ontwikkeld door LG en draait op de laatste Android-versie, 4.2 Jelly Bean. De voornaamste nieuwe functies van dit besturingssysteem zijn Photo Sphere – waarmee je 360-graden foto’s kunt schieten – en een update van de ‘persoonlijke assistent’ Google Now. De Nexus 4 kost in de VS 299 dollar voor 8GB en 349 dollar voor 16GB.

De Nexus 7-tablet is niet nieuw, maar kreeg een update. Terwijl het vorige model enkel WiFi aan boord had, kan je met de nieuwe versie ook via 3G surfen. Er is voortaan ook een variant met 32GB opslaggeheugen. De tablet van 32GB kost 249 dollar zonder 3G, en 299 dollar met 3G. Het model van 16GB behoudt dezelfde prijs: 199 dollar.

En dan is er nog de iPad-uitdager Nexus 10, gebouwd door Samsung. Het 10 inch scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, hoger dan Apple’s Retina-display. Het toestel is ook scherper geprijsd dan de iPad: 399 dollar voor 16GB, 499 dollar voor 32GB. Volgens Google is de Nexus 10 ‘shareable’: meerdere gebruikers kunnen eenzelfde toestel gebruiken, met een eigen lockscreen dat hun eigen apps draait.

Er zijn op dit moment geen Belgische releasedata en prijzen bekend.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content