Drie projecten beloond die digitale kloof dichten

In het Vlaams parlement zijn voor het eerst de E-dinges Awards uitgereikt.

In het Vlaams parlement zijn voor het eerst de E-dinges Awards uitgereikt.

Met de E-dinges Awards beloont het Vlaams Instituut Samenleving en Technologie (IST) projecten die de digitale kloof dichten. Er kwamen drie winnaars uit de bus uit zestig inzendigen voor de E-dinges Awards.

Pict@ van vzw Ithaka uit Oostende is een coachingscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. De E-Lab School van de vzw E-Lab Vlaanderen biedt in Genk een zevende specialisatiejaar in het beroepsonderwijs waarin jongeren in een jaar klaargestoomd worden voor de ict-sector. En tot slot gaat er een award naar CreaKids en CreaSeniors van vzw Maks/KureghemNet uit Anderlecht, een wijkproject waarbij buurtbewoners vaardigheden rond computers en internet kunnen verwerven.

Aan de E-dinges Award is geen geldprijs verbonden, maar de winnaars krijgen een promotiefilm en een ontmoeting met Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a) om het over hun bekommernissen en verwachtingen te hebben.

De uitreiking van de awards is meteen het startschot van een driedaags E-dinges-evenement in het Vlaams parlement, met demonstraties en workshops rond digitale technologie.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content